اینترنت اشیا / Internet of Things (پادیوت)

اینترنت اشیا همانطور که از نامش مشخص است یعنی اتصال هر نوعی از دستگاه‌های الکتریکی و الکترونیکی به اینترنت و استفاده از شبکه‌ای واحد جهت به اشتراک گذاری و تبادل داده به سایر دستگاه‌های متصل به اینترنت. در شبکه اینترنت اشیا نه تنها سیستم‌های شناخته شده‌ای مانند کامپیوتر، لپتاپ و موبایل به اینترنت وصل می‌شوند، بلکه لوازمی مانند یخچال فریزر، تلویزیون، ابزار صنعتی و تجهیزات پزشکی نیز قابلیت برقراری ارتباط با شبکه وب جهانی را خواهند داشت.

در فناوری‌های مختلف امروز از اینترنت اشیا برای گسترش دسترسی به اینترنت و کاهش هزینه‌های استفاده از آن، افزایش پهنای باند اینترنت، گسترش شبکه وای‌فای و مجهز شدن هرچه بیشتر دستگاه‌ها به این پروتکل، کاهش هزینه نگهداری و ذخیره‌سازی داده‌ها، کاهش هزینه تامین سخت افزار و حسگرها و تحقق ایده کلی اتصال یکپارچه بین دستگاه‌های مختلف استفاده می‌شود.

پادیوت راه حل ارائه شده از سوی گروه فناپ و سرزمین هوشمند پاد است که در جهت ساده‌سازی ورود به دنیای اینترنت اشیا و کاهش هزینه‌های توسعه نرم افزار مبتنی بر این سیستم طراحی شده است. این پلتفرم با مدیریت یکپارچه دستگاه‌ها و داده‌ها و فراهم آوردن فرآیندهای پرکاربرد در یک سیستم اینترنت اشیا، راه را برای ورود بی‌دغدغه کسب و کارها به فناوری اینترنت اشیا هموار می‌سازد.

پادیوت به این دلیل یک پلتفرم نامیده می‌شود که مجموعه کاملی از سرویس‌ها و رابط‌های برنامه نویسی کاربردی (API) را در اختیار توسعه دهندگان قرار می‌دهد. با کمک این سرویس‌ها بر بستر سرزمین هوشمند پاد، تولید نرم افزار برای اینترنت اشیا تسهیل شده و توسعه دهندگان از بسیاری از مشکلات فارغ خواهند بود. از دیدگاه معماری لایه‌ای، پادیوت بین نرم افزار سمت کاربر و نرم افزار سمت دستگاه قرار می‌گیرد که در واقع این دو نقشی بسیار مهم را بر عهده دارند. نرم افزار سمت دستگاه بیشتر به دنیای فیزیکی نزدیک‌تر هستند و حجم زیادی از داده‌ها را تولید می‌کنند، اما در سوی دیگر نرم افزار سمت کاربر برای دریافت ورودی از کاربر و انواع گزارش‌ها آماده شده است. پادیوت با قرار گرفتن بین این دو لایه، نیازهای برنامه نویسان دستگاه و همچنین نرم افزارهای کاربردی را برطرف می‌کند.

یکی از نمونه محصولات متصل به پادیوت «گلدان هوشمند پاد» است که به عنوان یک گجت الکترونیکی هوشمند با ورود به خاک گلدان، عوامل نامطلوب گیاه، از قبیل آب کم یا زیاد، تغییرات دما، نور ناکافی و غیره را پالایش کرده و در مورد آن هشدار می‌دهد.