پلی‌پاد / PlayPOD

بزرگان صنعت بازی‌های ویدیویی بارها در نطق‌های خود تاکید کرده‌اند که آینده دنیای گیم را در سخت‌افزارهای کامپیوتری و کنسول‌ها نمی‌بینند، بلکه همه چیز قرار است بعد از توسعه زیرساخت‌های لازم به شکل استریم محتوا بر بستر سرویس‌های ابری و اینترنتی در بیایند.

در واقع طبق گفته مدیران شرکت‌هایی مانند مایکروسافت و گوگل، در آینده برای تجربه بازی‌های ویدیویی دیگر نیازی به تهیه سخت افزار نیست؛ فقط لازم است سرورهایی قدرتمند در همه جای دنیا مستقر شده و عملیات‌های پردازشی را بر عهده بگیرند و تمام محتوا را با کمترین تاخیر ممکن و به بهترین نحو از طریق اینترنت در اختیار علاقه مندان و شهروندان قرار دهند.پلتفرم پلی‌پاد بستری ابری و جامع برای اجرای بازی‌های ویدیویی به صورت آنلاین به شمار می‌آید که برای اولین بار در خاورمیانه راه اندازی شده و شامل سرویس دهنده‌های قدرتمند فنی و گرافیکی و سرورهای پیشرفته می‌شود و سیستم‌های استریم بازی‌های ویدیویی را در اختیار کسب و کارها، بازی‌سازان و گیمرها قرار می‌دهد.

البته باید به این نکته اشاره کرد که پلی‌پاد یکسال پیش از ظهور نمونه های مشابه خارجی خود نظیر گوگل استادیا و ایکس کلاد بربستر پاد راه اندازی شد.

فرمت استفاده از این دست از بسترهای ابری به صورت اشتراکی است، به این ترتیب که کاربر دیگر نیازی نخواهد بود هزینه لایسنس هر بازی مورد نظرش را پرداخت کند، بلکه با تهیه اشتراک‌های ماهیانه یا سالیانه، به طیف گسترده‌ای از عناوین جدید صنعت گیم دسترسی پیدا خواهد کرد.

ایده استفاده از پلتفرم‌های استریم بازی‌های ویدیویی به سال ۲۰۰۰ و شرکت G-Cluster باز می‌گردد، اما آن زمان به موجب سرعت اینترنت پایین و فراهم نبودن سرورهای قدرتمند، کارشناسان و توسعه دهندگان منصرف شدند. اما حالا با ظهور فناوری‌هایجدید و افزایش سرعت اینترنت در جهان، اجرای این ایده دوباره در اولویت قرار گرفته و شرکت‌هایی مانند گوگل (Stadia)، مایکروسافت (Xcloud) و انویدیا (Geforce Now) پلتفرم‌های خود را فعال کرده‌‌اند. برای مخاطبان ایرانی که محدودیت‌های زیادی در زمینه دسترسی به این دست از سرویس‌ها داشته و همچنین تجهیزات گیمینگ به شدت گران قیمت شده، پلتفرم پلی‌پاد بهترین انتخاب خواهد بود که جدیدترین عناوین روز جهان را به صورت استریم در اختیار آنها قرار می‌دهد تا بدون نیاز به خرید کامپیوتر جدید یا کنسول، و با استفاده از ابزار فعلی مانند لپ‌تاپ، موبایل یا تبلت به تجربه بازی‌های ویدیویی بپردازند. نسخه تجاری این پلتفرم در حال حاضر از طریق آدرس اینترنتی www.playpod.ir در دسترس است.